El Grup

Els Ssstrèpits som un grup de percussió especialitzat en Ritmes de Foc. Aquests són ritmes habituals de correfocs i altres celebracions catalanes. Són músiques formals i elegants, però això no impedeix que actuem en celebracions de caire festiu. Els Ssstrèpits estem formats per més de 50 músics, amb una mitjana d’edat pròxima als 18 anys.

Aquest fet, combinat amb la veterania del conjunt (des del 1995), crea una fusió d’estils que no sol deixar a ningú indiferent. El repertori és completament propi i extens, podent arribar a estar diverses hores tocant ininterrompudament si la situació ho requereix. A més de Ritmes de Foc (l’estil propi del grup), també interpretem ritmes brasilenys, africans i d’acompanyament de gralla, gran part dels quals els acompanyem de coreografies i altres espectacles visuals.

Concursos:

Guanyadors en categoria tradicional del 7è Concurs de Percussió de Barcelona 2012.

Guanyadors de la 1ª Kabronada Musical – Concurs de Percussió de Carrer 2010.

2n Classificats en la 2º Kabronada Musical – Concurs de Percussió de Carrer 2011.

3r Classificats en el Concurs de Percussió TIMBALS AGOGÓ 2009.

4t Classificats en el Concurs de Percussió TIMBALS AGOGÓ 2010.

Grup Finalista del Concurs de Percussió de Barcelona els anys 2008, 2013 i 2014

Organitzador del Concurs de Percussió AS de rePIQUES. (Visita la web)

Certàmens i festes:

Protagonistes principals en la Festa de Nadal del cos policial dels Mossos d’Esquadra del any 2009 al 2013.

Hem participat en els actes inaugurals de les edicions 2007 i 2008 del Saló Nautic Internacional de Barcelona.

Protagonistes en Festes Majors d’arreu de Catalunya.

Contractats per actuar en la Festa Major de la Mercè de Barcelona els anys 2011 i 2012.

Impulsors de matinades en diferents poblacions catalanes.

Convidats en festivals de ciutats espanyoles com Daimiel, A Coruña, Pontevedra, Fraga i Boiro entre d’altres.

Solidaritat:

Organitzador del LipDub solidari del concurs AS de rePIQUES per ajudar al Casal dels Infants de Barcelona.

Col•laboradors habituals amb la Marató de TV3.

Amics de la Fundació Somnis dels Nens (té com a missió fer realitat el somnis de nens i nenes afectats de malalties cròniques o greus, amb la finalitat d’aportar una dosi d’il•lusió, que els ajudi a mantenir una actitud positiva durant el tractament).

Col•laboradors amb la casa Ronald McDonald de Barcelona (residència d’acollida per nens malalts de càncer i els seus familiars que viuen lluny del centre on han de fer el tractament).

Altres:

Primer conjunt espanyol de Ritmes de Foc en aplicar coreografies complexes als seus espectacles.

Hem actuat a l’Aeroport del Prat i al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Realitzem més de 70 actuacions a l’any.


El nostre extens repertori ens permet tocar en tot tipus de celebracions de diferent formalitat. D’aquesta manera, interpretem cançons informals per a actes festius, o cançons més formals per a actes seriosos.

  • Actes festius: Aniversaris, Cercaviles i Rues, Conmemoracions, Festes Solidàries, Competicions esportives, Festes Majors i Correfocs, Matinades, … altres.
  • Actes formals: Ceremònies, Convencions, Inauguracions, Lliurament de premis, Manifestacions, Recepcions, … altres.
  • Actes privats: Aniversaris, Casaments, Concerts, Enterraments, Rebudes especials, Regals, … altres.

A Ssstrèpits utilitzem instruments de la mateixa família des dels nostres orígens. Aquests es divideixen únicament en 3 grups o veus diferents en funció de les seves característiques:

  • Les bases (o mitjos en altres grups) són, com el seu nom indica, la base de les cançons. Sobre ells es comencem a muntar els ritmes i són la veu més clara del grup. Sense elles seria impensable tocar. Estan fetes de fusta i tenen unes dimensions de 60cm d’alçada per 16’ de diàmetre. Als laterals tenen unes vares tensores per afinar-les.
  • Les caixes són les encarregades de donar vida a la peça. Tenen un so més metàl·lic produït per la bordonera, un conjunt de fils situats a la membrana inferior. La seva funció dins el grup és redoblar el ritme de les bases o fer de solista.
  • Els bombos són els instruments més voluminosos. Els utilitzem per remarcar els accents de les bases i donar més contundència al conjunt. Són l’únic instrument que es toca amb una sola mà mitjançant una massa. A Ssstrèpits utilitzem dos tipus de bombos diferents:

    – Habitualment fem servir uns bombos de fusta, amb forma cònica i d’aproximadament 1m d’alçada per 18’ de diàmetre fets pel propi grup. Les membranes s’afinen i es mantenen fixes a l’instrument per mitjà d’uns tensors estratègicament situats a la part superior. Produeixen un so molt sec i contundent alhora que són molt lleugers i fàcils de portar.

    – A més, fem ús també de surdos, un instrument importat de la batucada, de grans dimensions (80cm per 22’) i que genera un so ressonant i més esmorteït que el bombo principal.

Scroll to top